Κοτοκεφτεδάκια φούρνου με κρυμμένα λαχανικά
Κοτοκεφτεδάκια φούρνου με κρυμμένα λαχανικά! 🤫 Η τέλεια, υγιεινή συνταγή για τα παιδιά που δεν τρώνε λαχανικά. Ζουμερά κεφτεδάκια κοτόπουλου χωρίς τηγάνι. 🥕🍗
11/14/20251 min read


Κοτοκεφτεδάκια Φούρνου με Κρυμμένα Λαχανικά (Το αγαπημένο των παιδιών)
Αυτά τα κοτοκεφτεδάκια είναι ζουμερά, θρεπτικά και γεμάτα γεύση, χωρίς το περιττό λάδι του τηγανιού. Το μυστικό τους; Τα κρυμμένα λαχανικά! Το καρότο, το κολοκύθι και το κρεμμύδι, αλεσμένα στο μπλέντερ, τα κάνουν απίστευτα αφράτα και προσθέτουν έξτρα βιταμίνες—χωρίς κανείς να το καταλάβει!
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 25-30 λεπτά
Μερίδες: 4-5
Υλικά
1 κιλό Κιμάς Κοτόπουλου
1 Κρεμμύδι (ξερό)
1 Καρότο
1/2 Κολοκύθι (μεσαίο, χωρίς τα πολλά σπόρια)
2 σκελίδες Σκόρδο
1 Αυγό
4 κουταλιές σούπας Τριμμένη Φρυγανιά
2 κουταλιές σούπας Μουστάρδα (κατά προτίμηση Dijon)
2 κουταλιές σούπας Ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι γλυκού Σόδα (μαγειρική)
Αλάτι, Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Οδηγίες Εκτέλεσης
1. Η Βάση Λαχανικών
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το κολοκύθι. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια.
Βάζουμε τα λαχανικά μαζί με τις 2 σκελίδες σκόρδου στο μπλέντερ (ή στον πολυκόφτη).
Αλέθουμε καλά μέχρι να γίνουν ένας πολύ ψιλός πουρές ή ένα ομοιόμορφο, ψιλοκομμένο μείγμα.
2. Σύνθεση & Ζύμωμα
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τον κιμά κοτόπουλου.
Προσθέτουμε τον πουρέ λαχανικών από το μπλέντερ, το αυγό, την τριμμένη φρυγανιά, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι και τη σόδα (η σόδα βοηθάει να γίνουν πιο αφράτα).
Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας για $5\text{ λεπτά}$, μέχρι να αναμειχθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά.
3. Πλάσιμο & Ψήσιμο
Πλάθουμε τον κιμά σε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
(Tip: Αν θέλουμε, μπορούμε να τα αλείψουμε ελαφρά με ελάχιστο ελαιόλαδο πριν το ψήσιμο για να πάρουν περισσότερο χρώμα.)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 25 με 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά στο εσωτερικό τους.


