Κρουασανάκια Μήλου

Αφράτα Κρουασανάκια Μήλου με Γιαούρτι (Συνταγή Έτοιμη σε Λίγα Λεπτά)

10/24/20251 min read

Αυτά τα κρουασανάκια είναι η τέλεια λύση όταν θέλετε κάτι γλυκό, αφράτο και υγιεινό! Η ζύμη με γιαούρτι και ελαιόλαδο γίνεται πανεύκολα, χωρίς να χρειάζεται πολύ πλάσιμο, ενώ η γεμάτη αρώματα γέμιση μήλου θα σας φέρει όλες τις φθινοπωρινές μυρωδιές στο σπίτι. Είναι ιδανικά για πρωινό ή απογευματινό!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 25-30 λεπτά

Μερίδες: 12 περίπου

Υλικά

Για την Αφράτη Ζύμη:

  • 200 γραμμάρια (1 κεσεδάκι) Γιαούρτι (πλήρες ή στραγγιστό)

  • 80 ml (1/3 κούπας) Ελαιόλαδο

  • 1 μεγάλο Αυγό

  • 2,5 κούπες Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω)

  • 1 φακελάκι (ή 1 κουταλιά σούπας) Μπέικιν πάουντερ

  • 2 κουταλιές σούπας Μέλι (ή 1 κουταλιά σούπας Ζάχαρη)

  • 1 πρέζα Αλάτι

Για την Αρωματική Γέμιση Μήλου:

  • 2 μεσαία Μήλα, ψιλοκομμένα σε κυβάκια

  • 3 κουταλιές σούπας Μέλι (ή 2 κουταλιές σούπας Ζάχαρη)

  • 1 κουταλάκι γλυκού Κανέλα

  • 1/2 κουταλάκι γλυκού Γαρίφαλο (τριμμένο)

  • 1/2 κουταλάκι γλυκού Μοσχοκάρυδο (τριμμένο)

  • 1 κουταλιά σούπας Φυστικοβούτυρο (για υφή και γεύση)

Οδηγίες Εκτέλεσης

1. Ετοιμασία της Γέμισης

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μήλα, το μέλι (ή ζάχαρη), την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο.

  2. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν ελαφρά και να καραμελώσουν.

  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να δέσει τη γέμιση.

  4. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει εντελώς.

2. Παρασκευή της Ζύμης

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αυγό, το μέλι (ή ζάχαρη) και το αλάτι.

  2. Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ.

  3. Προσθέτουμε σταδιακά τα στερεά υλικά στα υγρά. Ζυμώνουμε ελαφρά με το χέρι μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. (Σημείωση: Αν κολλάει, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι.)

3. Δημιουργία των Κρουασανακίων

  1. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη.

  2. Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε το κάθε μέρος σε λεπτό, στρογγυλό φύλλο (περίπου 0,5 εκ. πάχος).

  3. Κόβουμε κάθε στρογγυλό φύλλο σε 6 ή 8 ίσα τρίγωνα (όπως κόβουμε μια πίτσα).

  4. Στη φαρδιά βάση κάθε τριγώνου, τοποθετούμε περίπου 1 κουταλάκι γλυκού από την κρύα γέμιση.

  5. Τυλίγουμε από τη φαρδιά βάση προς τη μύτη, δίνοντας το σχήμα του κρουασάν.

4. Ψήσιμο

  1. Τοποθετούμε τα κρουασανάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

  2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 25 με 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

5. Σερβίρισμα

Σερβίρονται ζεστά ή κρύα. Αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.